Owoce są źródłem wielu substancji odżywczych, jednak nie warto ograniczać się tylko do tradycyjnych jabłek, śliwek czy truskawek. Dobrym pomysłem jest wypróbowanie awokado. Awokado to interesujący owoc, który zastosowanie znaleźć można w każdej kuchni. Ma ono dużą ilość zdrowych tłuszczy, przez co nadaje się nie tylko do deserów, ale i do dań na słono. Awokado stosować można jako zamiennik masła czy innych tłuszczy, jedząc bezpośrednio na pieczywie. Jest też dobrym produktem do dań na ciepło, zwłaszcza sprawdzi się na śniadanie, kiedy potrzebujemy zastrzyku energii. Doskonale smakuje z jajkiem, stąd popularne jest jajko zapiekane z awokado. W wykonaniu jest to niezwykle proste. Wystarczy przeciąć awokado, wyjąć pestkę, a w jej miejsce wlać surowe jajko. Do smaku można przyprawić ulubionymi przyprawami, a następnie należy wstawić do piekarnika na około 20 minut. Awokado idealne jest również do sałatek czy naleśników, w zależności od preferencji smakowych, zarówno w wersji słodkiej, jak i słonej.
Ostatnio czytane:
Lubań w Sieci: Jak Internet Przyspiesza Rozwój Małego Miasta
W dzisiejszych czasach, Internet stał się nieodłącznym elementem naszego codziennego życia. Dostęp do informacji, komunikacji z innymi ludźmi czy prowadzenie biznesu - wszystko to...
Ostatnio dodane:
Papier do pakowania wędlin – jak wybrać najlepszy?
Papier do pakowania wędlin jest niezbędnym elementem dla każdej firmy zajmującej się produkcją i sprzedażą wędlin. Odpowiednie opakowanie nie tylko zapewnia świeżość produktu, ale...
WOŁOWINA Z POMIDORAMI
Składniki:
0,60 kg wołowiny na bitki
1 puszka krojonych pomidorów
3 duże cebule
Szklanka białego wytrawnego wina
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
2 łyżki mąki
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
Sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso...
https://jakwyslac.pl/statlink/frazy.txt
Czy nadal wysyłasz linki bezsensownych fraz? Czas zmienić swoje podejście! Wejdź na https://jakwyslac.pl/statlink/frazy.txt i naucz się, jak robić to profesjonalnie!