Planując otwarcie własnej restauracji musimy zadbać o wiele rzeczy. Znaleźć odpowiedni lokal, wystarczająco duży, by nasi goście czuli się swobodnie i nie potykali o siebie nawzajem. Następnie musimy zadbać, by nasza gastronomia wyposażenie miała współgrające ze stylem, jaki zaplanowaliśmy. Nowoczesne, zimne i proste czy raczej swojskie i pełne dodatków? Powinien także nawiązywać do kuchni, jaką będziemy serwować. Danie kuchni fusion podane na drewnianym stole posłanym babciną serwetą nie będzie wyglądać dobrze. Jeśli już podejmiemy decyzję ważna jest konsekwencja. Następnie trzeba zająć się kadrą – zrobić rekrutację szefów kuchni i kelnerek. Warto zwrócić uwagę czy mają doświadczenie w restauracjach o podobnym charakterze co twoja własna – to oszczędzi ci tak zwanego „okresu przejściowego” podczas którego kucharze zaznajamiają się z meandrami podawanych dań i ułatwi układanie menu. Później pozostaje tylko odpowiednia reklama i delektowanie się widokiem sali zapełnionej przez zadowolonych i najedzonych gości.
Ostatnio czytane:
Internet radiowy Airmax Kalisz Czaszki: Rewolucja w Dostępie do Sieci
Internet radiowy to technologia, która odmienia sposób, w jaki ludzie na całym świecie mają dostęp do Internetu. Wśród różnorodnych rozwiązań internetowych wyróżnia się system...
Ostatnio dodane:
Catering dietetyczny Kraków
Catering dietetyczny
Catering dietetyczny to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wygodę, a jednocześnie chcą się zdrowo odżywiać. Utrzymujesz zdrową dietę, dzięki czemu...
Jedzenie w puszkach
Czy warto oszczędzać czas kosztem zdrowia?
Jesteśmy na wyjeździe, w dłuższej podróży, wracamy zmęczeni po wyczerpującej pracy, co najszybciej uda nam się zjeść w takiej...
Tanie jedzenie Gdańsk
Gdzie zjeść tanio i smacznie w Gdańsku?
Wybierasz się na weekend do Gdańska? A może mieszkasz na miejscu lub w okolicy i szukasz miejsca, gdzie...