Gruzja to nie tylko piękny kraj, ale także miejsce, gdzie można zjeść naprawdę aromatyczne potrawy. Panujący tam klimat sprzyja świeżym owocom i warzywom, kraj bogaty jest w wiele płodów rolnych, ponadto słynie z aromatycznych przypraw, a górskie obszary produkują niezliczone ilości różnych serów. Wszystko to wydaje się brzmieć bardzo smakowicie. Warto więc odbyć kulinarną podróż do Gruzji. Niekoniecznie trzeba jednak tam jechać, by poznać gruzińskie smaki. Równie dobrze można wybrać się do restauracji lub też spróbować odtworzyć gruzińskie przepisy u siebie w domu. Jednym z najpopularniejszych gruzińskich dań jest chaczapuri. Jest to placek z nadzieniem w środku. W podstawowej wersji nadzieniem jest ser, istnieją jednak inne warianty, na przykład z masłem i jajkiem. Warto pamiętać, że Gruzja słynie także z wyśmienitych win, które idealnie komponują się z ich tradycyjną kuchnią. Gruzińska kuchnia jest wyjątkowa, bo łączy w sobie różne wpływy, a co ciekawe, zawiera również elementy kuchni indyjskiej.
Ostatnio czytane:
Charakterystyka akcesoriów Fissler: garnki, patelnie i inne
Podoba Ci się ten wpis? Podaj go dalej!
Każda prawdziwa pani domu lubi polegać na akcesoriach kuchennych, które na pewno jej nie zawiodą. Wiele osób...
Ostatnio dodane:
Restauracja Komorniki i Restauracja na wesele Poznań
Restauracja na wesele Poznań i restauracja Komorniki
Wymarzone miejsce na wesele
Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu każdego z nas. Długo się do niego...
Ulubione posiłki
Ulubione posiłki
Każdy z nas ma takie posiłki czy dania, które uwielbia, które mógłby jeść każdego dnia na śniadanie, obiad i kolacje. Czasami jest to...
Kupowanie nieruchomosci
Mimo tak bogatej oferty na rynku, znaleźć idealnie pasującą do naszych oczekiwać nieruchomość nie jest prostą sprawą, zwłaszcza że najczęściej nasze możliwości finansowe są...