Projekt lokalu gastronomicznego

0
195

Każdy doświadczony restaurator wie, że filozofia polegająca na upychaniu na dostępnej przestrzenni jak największej ilości stolików źle się kończy. Klienci przychodząc do restauracji chcą nie tylko dobrze zjeść, ale również zrelaksować się i przeżyć coś specjalnego, co pozwoli im oderwać się od szarej codzienności. W tym celu należy zapewnić im komfort, który ciasnota po prostu wyklucza. Właśnie dlatego projekt lokalu gastronomicznego powinien poruszać kwestię rozmieszczenia stolików od razu na samym starcie. Na pewno warto zadbać o to, aby w sali znalazły się stoliki dla dwojga, czworga, sześciorga, a w miarę możliwości również dla większych grup. Ludzie przychodzą do restauracji na randkę, odpocząć po pracy, na spotkanie biznesowe lub zjeść coś po treningu. Gdy przychodzą do naszego lokalu powinniśmy zapewnić im takie warunki, aby nie musieli się rozdzielać, bo w przeciwnym razie po prostu wybiorą się do innej restauracji. Stolików nie powinno być dużo, jednak ich kształt i rozmiar powinien wiązać się z tym, jacy klienci do nas przychodzą.