Każdy, kto pamięta swoją babcię, pamięta także jej twórczość kulinarną. W umysłach wielu ludzi to właśnie babcia jest najlepszym szefem kuchni. To właśnie ich własna babcia jest najlepszym cukiernikiem, a czasem nawet piekarzem. Tajniki kuchni nie są nieznane dla każdej babci. To bardzo dobrze znać tak wykwintnego mistrza gotowania. Częstokroć takie babcie mają swoje zeszyty, w których zapisują przepisy. Bardzo ważne jest, by pamiętać o tych przepisach, gdyż mogą przypomnieć o pysznych potrawach także przyszłym pokoleniom. Często ciasta opracowywane są na podstawie unikalnej receptury, z unikalnymi dodatkami. Dlatego też taki babciny przepis jest tak cenny. Dobrze jest nauczyć się tworzyć zawarte w nim potrawy pod okiem autora przepisu. Pozwoli to w przyszłości na powtarzanie tego, czym samemu z miłą chęcią się zajada. To bardzo dobry pomysł dla każdego, kto chce nauczyć się gotować czy też piec ciasta. Jeżeli ktoś wie, że taki zeszyt istniał, a nie umie go zlokalizować, jest to dobra okazja, żeby zacząć go szukać.
Ostatnio czytane:
Czekoladowy sernik
Składniki:
Na spód:
1. 10 dag herbatników oblanych czekoladą
2. 1 łyżka tartej bułki
3. 12 dag masła
4. 2 łyżki brązowego cukru
Na masę:
1. Pół kilograma miękkiego chudego twarogu
2....
Ostatnio dodane:
Gotowanie w domu
Wielu z nas ma bardzo napięty grafik i to wpływa na ich żywienie. Jedzą albo w różnych barach na mieście, albo sięgają po fast...
Nadzory archeologiczne
Nadzory archeologiczne są niezbędne dla zachowania dziedzictwa kulturowego. Ważne jest, aby zadbać o naszą historię poprzez profesjonalne nadzory.
Nieskończona podróż przez zmysłowe opowieści
Opowiadania erotyczne od dawna fascynują ludzi i stanowią integralną część literatury i sztuki. Od starożytności do współczesności, ludzie z różnych kultur i epok zawsze...